DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Fed Başkan Yardımcısı: “SVB’nin iflası kötü yönetim vakasıdır”

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Silikon Vadisi Bankası’nın (SVB) iflasının “kötü yönetim vakası” olduğunu, banka yönetiminin faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemediğini kaydetti.

28/03/2023 03:24
0
A+
A-

ABD Merkez Bankası (Fed), Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr’ın ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi’nin son banka iflasları ve federal düzenleyicilerin müdahalesine ilişkin yarın düzenleyeceği oturumda yapacağı konuşmanın metnini paylaştı.

ABD’nin bankacılık sisteminin güçlü sermayesi ve likiditesiyle sağlam ve dayanıklı olduğunu vurgulayan Barr, bankacılık sistemindeki koşulları yakından izlemeye devam edeceklerini, sistemi güvenli ve sağlam tutmak için her büyüklükteki kurum için tüm araçları gerektiğinde kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Barr, “SVB, banka yönetiminin faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetmemesi nedeniyle iflas etti ve banka daha sonra sigortasız mevduat sahiplerinin 24 saatten daha kısa bir süre içinde yıkıcı ve beklenmedik bir şekilde kaçışının acısını yaşadı.” değerlendirmesini yaptı.

SVB’nin iflasının Fed’in banka üzerindeki denetimi de dahil olmak üzere kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesini gerektirdiğini aktaran Barr, “SVB’nin iflası ders kitabında yer alan kötü yönetim vakası.” ifadesini kullandı.

“ALINAN GECİKMİŞ ÖNLEMLER MEVDUAT SAHİPLERİNİ KAÇIRDI”

Michael Barr, “Banka, sorunlarını çözmek için çok uzun süre bekledi ve ironik bir şekilde bilançosunu güçlendirmek için aldığı gecikmiş önemler, bankanın iflasına yol açan sigortasız mevduat sahiplerinin kaçışını ateşledi.” yorumunu yaptı.

SVB’nin iflasının tüm bankacılık sistemini tehdit ettiğine işaret eden Barr, büyük bölgesel bankalar için uzun vadeli borç gerekliliklerinin yanı sıra stres testini iyileştirmeyi ve likidite kurallarında değişikliğe gidilmesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

ABD’nin 16. büyük bankası olan SVB’ye 10 Mart’ta kayyum atanmış, bankanın iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarından biri olmuştu.

patronlardunyasi.com

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.