DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Guns N’ Roses silah dükkanına dava açtı

06/12/2022 10:12
0
A+
A-

Guns N’ Roses silah dükkanına dava açtı

Dünyaca ünlü Amerikalı rock grubu Guns N’ Roses, Teksas’ta kendi ismini taşıyan bir silah dükkanına dava açtı. Grup, adını izinsiz kullanan dükkanın adını değiştirmesini ve tazminat ödemesini talep etti.

Amerikalı rock grubu Guns N’ Roses, Teksas’ta bir silah dükkanına dava açtı. Grup, Tekas’taki silah mağazasının Guns and Roses adını “onay, lisans veya izin” olmaksızın kullandığı gerekçesiyle değiştirmesini istiyor.
Türkçesi “silahlar ve güller” olarak Guns N ‘Roses, ateşli silahların yanı sıra gül de satan mağazanın, çiçekleri yalnızca adın kullanılmasını haklı çıkarmak için sattığını iddia etti.
Guns and Roses adlı mağazanın 2014’te ticari başvuru yaptığı ve 2016’da açıldığı öğrenildi. Grubun dava açmadan önce 2019’da bir durdurma ve vazgeçme dilekçesi verdiği, ancak mağazanın isimlerinde ısrar ettiği bildirildi.
Kendini “Amerika’nın en büyük çevrimiçi ateşli silahlar ve aksesuarları alışveriş merkezi” olarak tanımlayan mağazada çeşitli tabancalar, tüfekler, yarı otomatik silahlar ve dergilerin yanı sıra gül buketleri de satılıyor.
Bireysel silahlanma ve silah satışı ABD’de yaygın olsa da tartışmalı bir konu. Müzik grubu bu nedenle isimlerinin kullanılması konusunda hassas davranıyor. Guns N’ Roses’ın avukatları, “Bu, davalının işinin doğası göz önüne alındığında özellikle GNR’ye zarar veriyor. GNR, oldukça makul bir şekilde, bir ateşli silah ve silah satıcısı olan davalı ile ilişkilendirilmek istemiyor” şeklinde açıklama yaptı.

Haber Mozaik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.