DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2022 e-Devlet GSB KYK burs başvuru sonuçları)

20/11/2022 17:38
0
A+
A-

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2022 e-Devlet GSB KYK burs başvuru sonuçları)

KYK burs başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından başvuruların tamamlanmasıyla birlikte sorgulanmaya başladı. 2022-23 eğitim öğretim yılı kapsamında alınan KYK burs ve kredi başvuru işlemleri 17 Kasım’da tamamlandı. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte gözler KYK burs başvuru sonuçlarına çevrildi. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları 17 Kasım’da tamamlandı. Binlerce öğrencinin eğitim ve öğretim hayatına destek sağlaması için yaptığı KYK başvuruları e-Devlet üzerinden alındı. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları, 15-17 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım’da sona ermiş, sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti. Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da Aralık ayının ortalarına doğru açıklanması bekleniyor.KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 TL veriliyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI SONA ERDİ

KYK burs başvurusu, 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’da sona erdi. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Daha Fazla Ekonomi Haberi için

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.