DOLAR
32,3355
EURO
35,1531
ALTIN
2.241,72
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Malatya tescilli ürünlerde atağa kalktı

19/12/2022 17:25
0
A+
A-

Malatya tescilli ürünlerde atağa kalktı

Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin karşılandığı Malatya, tescillenen 33 ürünüyle en fazla coğrafi işarete sahip iller arasında dokuzuncu sırada yer alırken, 23 ürüne daha coğrafi işaret alınması için çalışmalar sürdürülüyor.

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin karşılandığı Malatya, zengin mutfağıyla Türkiye’nin önemli gastronomi merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Türkiye’nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Gaziantep, Konya, Şanlıurfa’nın ilk üçte yer aldığı en fazla coğrafi işaretli ürünler listesinde tescillenen 33 ürünüyle dokuzuncu sırada yer alan kentte 23 ürüne daha coğrafi işaret alınması için çalışmalar devam ediyor. Sahip olduğu onlarca yemek ve tatlı çeşidi ile adından söz ettiren kentin lezzetlerini tescil ettirerek marka haline dönüştürülmesi için ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından aralıksız çalışmalar sürdürülüyor.

Tescil edilen en fazla ürünün yanı sıra bir o kadar da tescil başvurusu yapılan ürünlerle Yeşilyurt’un kentin gastronomi merkezi olduğuna dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nın gastronomide iddialı olduğunu söyledi.

BAŞVURU AŞAMASINDA 39 ÜRÜN VAR

Son dönemlerde yaptıkları çalışmalarla gastronomide önemli bir mesafe aldıklarını ifade eden Çınar, “Şehrimizin geçmiş tarihinde, kültüründe unutulmaya yüz tutmuş gastronomi ürünlerini artık çeşitli platformlarda anlatarak bu işte bizim de var olduğumuzu ispat etmeye başladık. Yeşilyurt genelinde başvurusu tamamlanan, devam eden ve askıda bulunan toplamda 39 ürün tespit ettik” dedi.

Sadece Magazin için

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.