DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Prematüre doğduğu hastaneye doktor oldu

28/09/2022 15:13
0
A+
A-

Prematüre doğduğu hastaneye doktor oldu

Van’da 25 yıl önce prematüre olarak doğan Ferhat Bucağa, dünyaya geldiği hastanede göreve başladı. Bucağa şimdi kendisi gibi prematüre doğan bebeklerin sağlığına kavuşması için çaba harcıyor. Üstelik genç doktor onu iyileştiren doktorla birlikte görev yapıyor.

Van’da bir kişi prematüre doğduğu hastaneye doktor oldu. Doktor, kendisini iyileştirenlerle çalışıyor.
Şahabettin ve Songül Bucağa çiftinin iki çocuğundan biri olan Ferhat Bucağa, 1998’de hastanenin kadın doğum servisinde 630 gram olarak dünyaya geldi.
Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde verdiği 2,5 aylık yaşam mücadelesinin ardından iyileşerek ailesine teslim edilen Bucağa, başarılı bir eğitim sürecinin ardından kazandığı Van YYÜ Tıp Fakültesi’ni de dereceyle bitirdi.
İnsanların dertlerine çare olabilmek için doktor olmayı seçen ve hayata tutunduğu yenidoğan yoğun bakım ünitesinde göreve başlayan Bucağa, kendisi gibi prematüre doğan bebeklerin sağlığına kavuşması için çaba harcıyor.
Tedavisiyle yakından ilgilenen doktor ve hemşirelerle birlikte çalışan Bucağa, çocukluğundan bu yana doktor olmanın hayalini kurduğunu ve bunun için çok çalıştığını söyledi.
Prematüre olarak dünyaya geldiği hastanede göreve başlamanın farklı bir duygu olduğunu anlatan Bucağa, şunları kaydetti:”Hikayem beni çok mutlu ediyor. Burada 630 gram olarak dünyaya geldim. O yıllarda benim ağırlığımda doğan bebeklerin yaşama şansı çok düşüktü. Ben hayata tutunmayı başaran o şanslı bebeklerden biriyim. O günler anlatılırken annemin gözleri dolar. ‘Yaşayacağını hiç beklemiyorduk’ diyorlar. Şu an aynısını buradaki hasta yakınlarında görüyorum. Anneler çok üzgün. Aileler bana sürekli ‘Bebeğimiz çok küçük, nasıl büyüyecek? İyileşecek mi?’ diye soruyorlar. Ben de onlara kendi hikayemi anlatıyorum. Bunu duyunca çok mutlu oluyorlar. Hatta ‘Hocam çocuğumuza siz baksanız, büyüyünce sizin gibi doktor olsun’ diyorlar. Burada ‘yaşamaz’ denilen prematüre bebekler yaşıyor, büyüyüp doktor oluyor ve ‘yaşamaz’ denilen çocukları yaşatmaya çalışıyor. Çok mutlu oluyorum. Burada olmak güzel bir duygu.”
Bucağa, kendisini tedavi eden doktor ve hemşirelerle çalışmaktan da büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Deşifre Haber

Prematüre doğduğu hastaneye doktor oldu yazısı ilk önce Deşifre Haberler üzerinde ortaya çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.