DOLAR
32,3351
EURO
35,1893
ALTIN
2.248,01
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Trump 2024 seçimleri için sahaya indi

Eski ABD Başkanı Trump, 2024 seçimleri için kampanyaya başladı. Anketlerin kendisinden yana olduğunu savunan Trump, “2024 seçimleri ülkemizi kurtarmak için tek şansımız” diye konuştu.

31/01/2023 06:24
0
A+
A-

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için “her zamankinden farklı bir seçmen ruhu” olduğunu belirterek, anketlerin kendisinden yana olduğunu söyledi.

ABD’de 2024’te yapılacak başkanlık seçimlerine aday olan Cumhuriyetçi siyasetçi Trump, seçim kampanyasına ait ilk konuşmalarını New Hempshire’da düzenlenen Cumhuriyetçi Partinin yıllık toplantısında ve Güney Carolina eyaletinin başkenti Columbia’da gerçekleştirdi.

Trump, 2024 seçimleri için her zamankinden daha “kararlı ve kızgın” olduğunu ve büyük mitingler düzenleyeceklerini ifade ederek, “Çünkü daha önce hiç görmediğimiz bir seçmen ruhu var” diye konuştu.

BIDEN VE FBI’A YÜKLENDİ

Trump, başkan olduğu dönemde hayata geçirdikleri politikalardan örnekler vererek, mevcut Başkan Joe Biden’ın sınır, ekonomi ve sosyal politikalarını eleştirdi.

“2024 seçimleri ülkemizi kurtarmak için tek şansımız” diyen Trump, ABD’nin sol ideolojiye, derin devlet, medya ve Çin’e karşı koyabilen bir lidere ihtiyacı olduğu görüşünü savundu.

Trump, “Sınırlara ve adil ve özgür seçimlere ihtiyacımız var. Bu ikisine sahip değilseniz, bir ülkeniz de yoktur. En önemlisi, (ABD Başkanı) Joe Biden’ın yarattığı her krizi ve felaketi tersine çevireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Güvenle korunduğunu” söylediği Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’da gizli belgelerin bulunmasının ardından yapılan aramaları hatırlatan Trump, Biden’ın kişisel ofisi ve konutunda gizli belgelerin çıkması üzerine aynı tutumu sergilemediğini iddia ettiği FBI’a da yüklendi.

Trump, ayrıca Biden’ın ve oğlu Hunter Biden’ın Ukrayna ile ilişkileriyle ilgili iddialar ve buna ilişkin haberlerin Twitter’da sansürlendiğinin ortaya çıkması üzerine, “Çok dikkatli olmalıyız.” diyerek mevcut sisteme eleştirilerini dile getirdi.

“SOLCU RADİKAL IRKÇILARA VE SAPIKLARA DUR DİYECEĞİZ”

Bunların yanı sıra gençlerin cinsiyetleri üzerinden yönlendirilmesine karşı da mücadele edeceklerini kaydeden Trump, “Gençlerimizin beynini yıkamaya çalışan solcu radikal ırkçılara ve sapıklara dur diyeceğiz.” dedi.

Trump, diğer taraftan “sansür rejimini” yıkacaklarını söyleyerek, ifade özgürlüğünü geri getirip “derin devlet üyelerini” bulup tasfiye edeceklerini aktardı.

Güney Carolina kampanya ekibinin lideri olarak Henry McMaster’ı açıklayan Trump, seçimler için yapılan anketlerin kendisinden yana olduğunu öne sürerek, Amerikan halkının değişim istediğini söyledi.

BIDEN’IN 7 ŞUBAT’TAN ÖNCE ADAYLIĞINI DUYURMASI BEKLENİYOR

Donald Trump, 2017-2021 yıllarında başkanlık görevini yürütmüş, 2024 başkanlık seçimleri için adaylığını ise 16 Kasım 2022’de açıklamıştı.

2024 seçimleri için mevcut Başkan Joe Biden’ın da adaylığını 7 Şubat’ta yapacağı “Birliğin Durumu” konuşmasından önce duyurması bekleniyor. Cumhuriyetçiler arasında Trump’ın rakibi olması beklenen eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, Florida Valisi Ron DeSantis ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley gibi isimlerin de yakın zamanda adaylıklarını açıklamaları bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.