DOLAR
32,3319
EURO
35,1902
ALTIN
2.245,94
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Zelenski: Büyük bir karşı saldırı yapacağız

Ukrayna, tahıl girişimini Mıkolayiv limanlarına kadar genişletmek istiyor. Ukrayna lideri Zelenski, “Girişimi genişletme ve gemilerin hareketini kısıtlayan tüm engelleri kaldırma zamanı geldi” dedi. Cephedeki son duruma da değinen Zelenski, “Rus saldırılarını yavaş yavaş durduracağız ve yeneceğiz. Büyük bir karşı saldırı yapacağız” diye konuştu.

31/01/2023 06:00
0
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, tahıl anlaşmasının Mıkolayiv limanlarına kadar yayma zamanı geldiğini bildirdi.

Zelenski, temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın Odessa kentine gelen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, tahıl anlaşmasını değerlendirdi.

“Tahıl girişimini Mıkolayiv bölgesi limanlarına kadar genişletme ve gemilerin hareketini kısıtlayan tüm engelleri kaldırma zamanı geldi.” diyen Zelenski, bu konuda Danimarka’nın kendilerini destekleyeceğinden umutlu olduğunu söyledi.

“RUS SALDIRILARINI YAVAŞ YAVAŞ DURDURACAĞIZ”

Zelenski, Rusya ile Ukrayna arasında devam savaşla ilgili gelişmelere de değinerek, özelikle Donbas bölgesinde ağır çatışmaların sürdüğünü anımsattı.

Rus ordusunun saldırılarını durdurmak için mücadele verdiklerini ifade eden Zelenski, “Ordumuza güveniyorum. Rus saldırılarını yavaş yavaş durduracağız ve yeneceğiz. Büyük bir karşı saldırı yapacağız.” dedi.

“BİRÇOK ÜLKEYİ TANK KOALİSYONUNA DAHİL ETMEK İSTİYORUZ”

Zelenski, Rus güçlerine karşı etkili mücadele etmek için Ukrayna ordusunun tanklara ihtiyacı olduğunu belirterek, müttefikleri Ukrayna’ya tank gönderme sürecini hızlandırmaya davet etti.

Ülkesine tank tedarik etme konusundaki kararların hızlı bir şekilde verilmesi gerektiğini vurgulayan Zelenski, “Çözümlere ihtiyacımız var. Savaş alanında başarılı olmak için mümkün olduğu kadar çok ülkeyi tank koalisyonuna dahil etmek istiyoruz. Ancak bu gerçekten oldukça zor bir konu çünkü bazen durum bir karara değil, birkaç karara bağlıdır.” diye konuştu.

“TANK MESELESİNİ ELE ALDIK”

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ise Zelenski ile Mıkolayiv ve Odessa bölgelerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Frederiksen, Rus saldırıları sonucu özelikle Mıkolayiv bölgesindeki altyapıların ağır hasar gördüğünü ifade ederek, bölgenin imar çalışmalarında Ukrayna’ya destek vereceklerini bildirdi.

Kısa bir süre önce Ukrayna’ya topçu sistemleri verdiklerini kaydeden Frederiksen, “Elbette, bugün konuştuğumuz konu tanklardır. Kısa bir süre önce Ukrayna’ya topçu sistemlerini gönderdik. Ancak tanklara da ihtiyaç var. Tanklar da dahil olmak üzere Ukrayna için şimdi ve gelecekte önemli olan çeşitli konuları konuştuk.” dedi.

TAHIL GİRİŞİMİNİN GENİŞLETİLMESİ

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Kasım 2022’de ortaklara tahıl anlaşmasını Mıkolayiv limanına kadar genişletmeyi önerdiğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, tahıl anlaşmasının yakın bir gelecekte diğer limanları da kapsamasının pek olası olmadığını söylemişti.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.