DOLAR
32,2309
EURO
34,8441
ALTIN
2.432,85
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Amerika’da robot güvenlik devriyesi: Star Wars’un R2-D2’suna benzetildi

10/08/2023 17:02
0
A+
A-

Amerika'da robot güvenlik devriyesi: Star Wars'un R2-D2'suna benzetildi

ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Cleveland şehrinde bulunan Crocker Park’ın güvenliğini SAM adlı robot sağlıyor. Yapay zeka destekli çalıştığı belirtilen bu robotun suç oranını yüzde 46 seviyesinde düşürdüğü kaydedildi. Öte yandan robot güvenliği gören çocuklar Star Wars’ta bulunan R2-D2 robotu olduğunu düşündü.

Crocker Park, 420 kg ağırlığında devriye atan bir robota sahip.

SAM’in ziyaretçileri ve çalışanları güvende tutmak için yapay zeka ile donatıldığı belirtildi. Crocker Park Pazarlama Başkan Yardımcısı Stacey Schmidt, “O bizim gizli ajanımız. Crocker Park’taki güvenlik ekibimizin yeni bir üyesi. Bu sadece güvenlik ekibimizin, burada çok sık yaşanmayan bir şey olması durumunda kameraları, videoları ve görüntüleri kontrol etmek için yedekleme fırsatına sahip olması için ek bir araç.” dedi Yeni güvenlik görevlisi yağmur çamur demeden günde 24 saat çalışıyor ve dokuz farklı güzergahta devriye geziyor.

YAPAY ZEKA SAHADAKİ GÜVENLİK EKİBİNE UYARI VERİYOR SAM’in yapay zeka algoritmaları anormal bir durumu tespit etmesini ve sahadaki güvenlik ekibine gerçek zamanlı uyarılar vermesini sağlıyor.

Hırsızlıklar, yangınlar, araba kazaları ve daha fazlası için devriye geziyor.

“ÇOCUKLAR STAR WARS’TAN BİR ROBOT OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ” Alışveriş yapan müşteri Colt Eberling, “İçeri ilk girdiğimizde şaşırdım. Okumaya başlayana kadar ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu, en azından güzel bir şekilde etiketlenmiş, böylece orada neler olup bittiğini anlayabiliyorsunuz ama evet, çocuklar Star Wars’tan bir robot olduğunu düşündüklerini söylediler.” dedi. Bir başka alışveriş yapan müşteri Andrea Hubbard, “Doğru şekilde kullanıldığı sürece bir sorun görmüyorum. Herkes şu anda yapay zekadan bahsediyor ama bu iyi bir amaç için kullanılıyor. Yapay zekayı sadece öğrencilerin ödev yazması için kullanmazsınız” diye konuştu. SAM, KİMSEYİ İŞSİZ BIRAKMADI Öte yandan SAM’in kimsenin elinden işini almadığı belirtildi. Crocker Park’ta bulunan 15 tam zamanlı güvenlik görevlisi olduğu ve perde arkasında her zaman bir insanın çalıştığı vurgulandı. SAM, 360 derece video, plaka tanıma ve termal görüntüleme gibi birçok özelliğe sahip. SAM’de ayrıca bir acil durum kırmızı düğmesi bulunuyor. Birinin başı dertteyse bu düğmeye basabilir ve otomatik olarak bir güvenlik görevlisine bağlanır. SUÇ ORANINI YÜZDE 46 DÜŞÜRDÜ Knightscopes Başkan Yardımcısı ve Baş Müşteri Sorumlusu Stacy Stephens 19 News’e yaptığı açıklamada Huntington Park Polis Departmanına göre K5 Otonom Güvenlik Robotunun suçları %46 oranında azalttığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.