DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Biden: Putin ve Hamas komşu ülkeleri haritadan silmek istiyor

19/11/2023 06:51
0
A+
A-

Biden: Putin ve Hamas komşu ülkeleri haritadan silmek istiyor

Washington Post gazetesi için bir makale kaleme alan Biden, Gazze’deki sivil ölümlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, kentin işgaline karşı olduklarını söyledi. Biden buna rağmen İsrail’i desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti, Rusya lideri Putin ve Hamas’ı dünyayı istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Washington Post gazetesi için bir makale kaleme aldı. Ülkesinin Ukrayna ve İsrail’e desteğini yineleyen Biden, Hamas ve Rusya lideri Vladimir Putin’in aynı amaca hizmet ettiğini savundu. Biden, Putin ve Hamas’ı komşu demokrasileri haritadan silmeye çalışmakla suçladı. Hamas’a karşı mücadelesinde İsrail’in yanında olduklarını tekrarladı.  Biden, Hamas’ın 7 Ekim’deki baskınında 35’i Amerikalı 1200 kişinin öldüğünü hatırlattı ve “Holokost’tan beri bu kadar çok Yahudi’nin öldüğü başka bir olay olmadı” dedi.

“GAZZE’DEN GELEN FOTOĞRAFLAR ACI VERİCİ” Biden makalesinde, Gazze’deki sivil ölümlere de geniş bir yer ayırdı. Gazze’den gelen fotoğrafların acı verici olduğunu söyledi. “Binlerce sivil öldü” diyen Amerikan Başkanı, “Aileler, en kötüsü başlarına gelirse teşhis edilebilsin diye çocuklarının bedenlerine isimlerini yazmak zorunda kaldı” dedi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU Gazze’de sivillerin zorla yerinden edilmesine karşı olduğunu belirten Biden, kentin işgaline, toprakların bölünmesine ve blokaja itiraz ettiklerini vurguladı. İki devletli çözüm vurgusu yapan Biden, savaştan sonra Batı Şeria ve Gazze’nin tek bir yönetim altında birleşmesi gerektiğini söyledi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.