DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Çavuşoğlu: NATO ilk andan itibaren hızla harekete geçti (Stoltenberg Türkiye’de)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “NATO ilk andan itibaren hızla harekete geçti” dedi. Jens Stoltenberg ise “Dayanışma için buradayım” diye konuştu.

16/02/2023 18:12
0
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Türkiye’ye geldi. Stoltenberg ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüştü.

Stoltenberg ve Çavuşoğlu kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamasından satır başları;

“NATO makamları ilk andan itibaren taleplerimiz doğrultusunda hızla harekete geçti. Sayın Genel Sekreter, Pakistan’dan çadırların hızla gelmesi için müttefiklerle görüştü. Stoltenberg bugün Cumhurbaşkanımızla görüşecek. Genel Sekreter daha sonra bölgeye gidecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisini karşılayacak ve bölgeyi ziyaret edecek.

İkili görüşme fırsatını bulunca bölgesel konuları da değerlendirdik. Ukrayna’daki son durum, tahıl anlaşması görüşüldü. Bugün öncelikli konumuz değil ama İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunu ve Madrid’de imzalanan mutabakatın gerekliliklerini yerine getirmesini konuştuk.”

Jens Stoltenberg’in açıklamalarından satır başları:

“Bu ittifakın kurulmasından beri ittifak topraklarında yaşanan en ölümcül felaket. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bugün Türkiye ve Suriye’yle dayanışma için buradayım.

NATO’nun bütün ülkelerinde insanlar milyonlarca euroluk bağış kampanyası düzenliyor. Aday ülkeler Finlandiya ve İsveç’in çabaları da çok önemli.

NATO yerinden edilmiş binlerce insan için konaklama imkanı sağlamaya çalışıyor. Zaman müttefiklerin yanyana durup Türkiye’yi güçlü bir şekilde destekleme zamanı.”

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: İsveç ve Finlandiya’nın önemli adımlar attığını düşünüyorum. Ben onaylama zamanalrının geldiğine inanıyorum. Türkiye’nin de son derece meşru güvenlik endişeleri olduğunu biliyorum. Bu nedenle üçlü mutabakat zaptının önemli başlığı terörizmle ilgiliydi. Vilnius Zirvesi’nin de önemli bir başlığı terörizm olacak. İsveç ve Finlandiya’nın başvurusu için ben her ikisinin de şu aşamada onaylanabileceğini düşünüyorum ancak temel konu ikisinin aynı anda onaylamak değil, onların üye olması. Kur’an-ı Kerim’in yıkılmasıyla ortaya çıkan acıyı anlıyorum ve paylaşıyorum. Ben kutsal kitabın yakılmasının utanç verici olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu eylemi şiddetle kınadım. Aynı zamanda İsveç hükümeti ve İsveç Başbakanı’nın bu eylemleri kınamasını anlamlı buluyorum. Bu eylemler İsveç’te gayrıhukuki değil ancak İsveç hükümetinin kesin bir pozisyon aldığını düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.