DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

CZN Burak ve Babasına 5 Yıl Hapis Talebiyle İnşaat İddiası

16/08/2023 14:39
0
A+
A-

CZN Burak ve Babasına İnşaat İddiasıyla Hapis Talebi: Duruşma Detayları

İstanbul’da ünlü işletmeci olarak tanınan ‘CZN Burak‘ lakaplı Muhammed Burak Özdemir ile babası İsmail Özdemir‘e, ‘Kentsel Sit Alanı’ içerisinde izinsiz inşaat yapmak suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İddiaya göre, söz konusu alanda izinsiz inşaat yapıldığı iddiasıyla dava açıldı.

İlk duruşmada, sanık İsmail Özdemir ve avukatları hazır bulundu. CZN Burak ise avukatı aracılığıyla temsil edildi. Sanık İsmail Özdemir, söz konusu taşınmazın kendisine ait olduğunu belirterek, basit bir tadilat yaptığını ve belediyeden izin aldığını söyledi. Ancak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan izin almanın gerekmeyeceğini düşündüğü için izin almadığını savundu ve suçlamayı kabul etmediğini belirtti. CZN Burak’ın avukatı ise müvekkilinin yurtdışında olduğunu ve suçu kabul etmediklerini ifade etti.

Duruşmada savcı, eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme, CZN Burak’ın avukatına müvekkilini duruşmaya getirmesi için süre verilmesine ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davaya katılma talebinin kabul edilmesine karar verdi. Eksik hususların giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

CZN Burak, daha önce de babası İsmail Özdemir ile aralarının açıldığı bir olay yaşamıştı. Babası ile yaşanan anlaşmazlık sonrası barışan CZN Burak, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında da afet bölgesine yardım etmeye çalışmıştı. Bu inşaat iddiasının ise bu süreçteki gelişmeler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.