DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Kahramanmaraş’ta okullarda yeniden eğitime başlandı

Kahramanmaraş’ta depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından öğrenciler dersbaşı yaptı.

10/04/2023 18:12
0
A+
A-

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, 9 ilçede okullarda yeniden eğitime başlandı.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından öğrenciler, bugün ilk defa okullarına geldi.

Öğrencilere ilk gün olması nedeniyle aileleri ve yakınları da eşlik etti.

İlkokul öğrencisi Zeynep Yılmaz, okullar açıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Arkadaşlarını ve öğretmenlerini çok özlediğini anlatan Yılmaz, “Okul kapalıyken çok üzülüyordum. Okullar açıldığı için çok mutluyum.” dedi.

“EĞİTİME YENİDEN HAZIR HALE GETİRİLDİ”

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman da depremin ardından hayatın normale dönmeye başladığını belirtti.

Bugün kent genelinde 9 ilçede 408 okulda yaklaşık 130 bin öğrencinin dersbaşı yaptığını kaydeden Kahraman, “Depremlerin ardından tüm okullarımız eğitime yeniden hazır hale getirildi. Bazı okullarda ikili, bazı okullarda normal eğitim yapılacak. Tüm öğrencilerimize eğitimlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.