DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara deprem konutu tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara deprem konutları üzerinden eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgelerinde 100 milyon ton moloz varken, onlar konut pazarlama işine giriştiler. Çünkü tek dertleri seçim.” diye konuştu.

25/02/2023 06:36
0
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından iktidara eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu videolu paylaşımında, “Deprem bölgelerinde 100 milyon ton moloz yığını varken o molozların altında insanımız cansız yatarken, asbest varken, zehir varken, toz varken onlar konut pazarlama işine giriştiler. Çünkü tek dertleri seçim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem konutlarını bir yıl içinde tamamlayacaklarına yönelik sözlerine de tepki gösteren CHP lideri, “Aslında insanları tehdit ediyorlar” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları söyledi:

“Deprem bölgelerinde 100 milyon ton moloz yığını varken o molozların altında insanımız cansız yatarken, asbest varken, zehir varken, toz varken onlar konut pazarlama işine giriştiler. Çünkü tek dertleri seçim. Varsa yoksa seçim. Aslında insanları konut vaadi görüntüsü altında tehdit ediyorlar. Bak biz gidersek, siz bize bir yıl daha vermezseniz evsiz barksız kalırsınız diyorlar. En basit insan hakkı olan barınma hakkı üzerinden insanımızı tehdit ediyorlar. Sevgili halkım, bu saatten sonra korkmamız gereken tek şey korkunun kendisidir. Hiç kimse korkuya teslim olmamalıdır. Hiç kimse sizi barınma hakkkı üzerinden tehdit edemez. Tabii ki barınma sorunu çözülecek, tabii ki konutlar yapılacak. Birlikte yapacak çok işimiz var halkım. Barınmadan çok daha fazlasını hak ediyorsunuz ve hak ettiklerinizi alacaksınız.”

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.